60 vite më parë, më 21 mars 1963, do të shfaqej filmi “Detyrë e posaçme”

Detyrë e posaçme është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1963. Regjia: Kristaq Dhamo, Skenari: Safet Kurti, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Pjetër Gaci.

Përmbajtja e filmit
Filmi është bazuar në ngjarje reale të viteve ‘50. Tomorri është i infiltruar në një grup të agjenturave të huaja. Ai fiton besimin e Zylfiut, Eminesë, Ndrek Gjergjit të lidhur me agjenturat dhe Anton Murrizit që vjen nga jashtë. Kështu Tomorri zbulon dokumente sekrete baza dhe mjete komunikimi. Tomorri lufton për të shkatërruar këto agjentura.

Aktori Elez Kadria (1941–2015). Ketu eshte me aktoren Roza Anagnosti ne filmin ”Detyre e posaçme” 1963.

Foto Kozma Borova

Aktorët
Loro Kovaçi…Gjergj Nikolla
Ndrek Luca…Tomori
Preng Lëkunda…Ndreka,Radisti
Marie Logoreci…Lokja

Foto e rrallë bardhë e zi në shesh xhirimin e filmit artistik “Detyrë e Posaçme”, prodhuar në vitin 1963, ku janë: Aktori Ndrek Luca (1927-1993), dhe regjisori i filmit, Kristaq Dhamo (lindur më 1933)
Foto AQSHF

Hapesire e Sponsorizuar

Roza Anagnosti…Mësuesja
Sandër Prosi…Koloneli Xhon
Gaqo Spiru…Kolonel i Sigurimit të Shtetit
Gjon Daka…Anton Murrizi

Ndrek Prela…Infermieri
Seit Boshnjaku…Divarsanti
Ilia Shyti…Kasem Gjora
Ndrek Shkjezi…Mali

Foto origjinale nga shesh xhirimi i filmit DETYRË E POSAÇME (1963), i aktorit Lutfi Hoxha (lindur më 1934) dhe operatorit të fotografisë Viktor Gjika (1937-2009). Për operatorin Viktor Gjika që më vonë do të bëhej regjisor ky ishte filmi i tij i katërt që merrte pjesë ndërsa për aktorin Lutfi Hoxha do të ishte debutimi i tij i parë në një film artistik. Foto AQSHF

Lutfi Hoxha…Guri Thanasi
Elez Kadria…Fatosi
Mihal Stefa
Skënder Plasari

Lazër Filipi
Antoneta Fishta
Xhemal Broja
Fatos Minarolli

Lazër Vlashi
Çesk Vuksani
Mimika Luca
Avni Resuli

Lec Bushati
Hasan Konçi
Xhevat Serezi
Lec Vuksani