A e dini se pas legjendarit të hekurt ka një personazh që ekzistonte në të vërtetë?

A e dini se pas legjendarit të hekurt ka një personazh që ekzistonte në të vërtetë?

Epo, po, njeriu që frymëzoi karakterin e marinarit të famshëm të falsifikuar dhe dashnorit të spinaqit quhej Frank Rocky Fiegel dhe ishte një marinar.

Në atë kohë Frank ishte veçanërisht i njohur për forcën e tij jashtë qytetit, në fakt ai mund të mposhte kundërshtarët më të mëdhenj se ai pa asnjë përpjekje, deri në atë pikë sa ndonjëherë njerëzit nuk kishin më forcë të ngriheshin nga toka kur ai godiste me grusht.

Burri, i cili mbahet mend edhe për zemrën e tij të mirë dhe dashurinë e madhe për fëmijët, në një moment u tërhoq nga detaria dhe filloi të punonte në një tavernë.

Pikërisht aty Franku ynë u takua me një farë Elzie Crisler Segar, një karikaturist profesionist, i cili nga ana e tij u magjeps totalisht nga personazhi i çuditshëm dhe historitë e pabesueshme që ai i tregonte.

Të dy u bënë aq miq sa vendosën të krijonin një komik së bashku dhe duke qenë se Frank kishte një sy më të madh se tjetri, miku i librit komik e quajti personazhin “PopEye” që në anglisht është emri i një sëmundjeje që prek disa peshq duke i lënë ata me një sy më i madh se tjetri.

Edhe kutia e spinaqit, e cila i jep forcë marinarit të famshëm të filmave vizatimorë dhe komike, kishte një histori në jetë reale, sepse rastësisht është ushqimi i preferuar i Frankut gjatë pushimeve kur ai punonte në port 💪❤️/Naishtedikur.com

Përgatiti për faqen Na Ishte Dikur D. Sh.