Aktori, regjizori dhe skenaristi Alfred Trebicka feston sot 67 vjetorin e lindjes, i urojmë nga zemra “Gëzuar Ditëlindjen”

Aktori, regjizori dhe skenaristi Alfred Trebicka feston sot 67 vjetorin e lindjes, i urojmë nga zemra “Gëzuar Ditëlindjen”

Alfred Trebicka është aktor, regjisor dhe skenarist shqiptar. Ai lindi në vitin 1966. Kreu studimet e larta në Akademinë e Arteve. Dhe më pas studioi në Danimarkë. Eshtë fitues i disa cmimeve si Cmimet Kult, Aktori më i mirë në festivalin e Preshevës etj.

Ka bashkëpunuar me disa regjisorë të huaj nga Turqia dhe Kanadaja. Eshtë i martuar me aktoren Violeta Trebicka. Aktualisht është petagog i mjeshtrisë së Aktorit në Universitetin e Arteve.

Teater
Fausti prej Tirane
Loje Dashurie

Ata hyjne pa trokitur
Ne kerkim te daljes

Aktrim
Ishte koha për dashuri, (2004)
Njerez dhe fate, (2002-2003)…krye-hetuesi

Women Without Wings, (2002) …. Armand
Tingujt e harresës, (1996) (TV)

My Northern Western, (1994) …. ushtari
Babai i studentit, (1988)

Regji
Tingujt e harresës, (1996) (TV)
A Street-car named desire, (2001) (TAA)

The Glass Menagerie, (2000) (TAA)
Psychosis 4.48, (2004) (TAA)

Skenare
Tingujt e harresës, (1996) (TV) (writer)