Më 1 maj 1994, u nda nga jeta Ayrton Sena, kampioni brazilian i Formula 1

Ayrton Senna lindi më 21 mars 1960 në São Paulo, Brazil; vdiq më 1 maj 1994 në San Marino, afër Imola. Ishte garues në garat automobistike Formula 1.

Ka fituar tri herë titullin e kampionit në këtë gara.

Ayrton Sena ka vdekur në një akisident më 1 maj 1994 në garat Grand Prix të mbajtura në San Marino , Imola.

Citate nga Sena

“Në një ditë të aktuar, në kushte të caktuara, mendon se ke kufi. Pastaj ti nisesh kah ky kufi dhe e prek këtë kufi, dhe mendon, ‘Mirë, ky është kufiri’.

Dhe pra e prekë këtë kufi, diçka ndodhë dhe ti papritmas mund të shkosh ka mëtutje (kufirit).

Me fuqin e mendjes sate, përcaktimin tënd, instinktin tënd dhe përvojën gjithashtu mund të fluturosh shumë lartë.”

“Të jesh i dyti është të jesh i pari që humbë.”

“Nuk ka aksidente të vogla në këtë qark.” – duke biseduar mbi qarkun Imola para aksidentit fatal në garën e vitit 1994.

“Do të jetë sezon me shum aksidente, dhe me rrezik do të them se do të jemi shumë me fat nëse diçka shumë serioze nuk ndodhë.” – para fillimit të sezonit 1994.

Top Img back to top