“Dhe vjen një ditë” në vitin 1986 do të vlerësohej me Medaljonin e Festivalit në Festivalin e VII-të të Filmit Shqiptar të mbajtur në Tiranë nga data 13 deri në 18 prill 1987

“Dhe vjen një ditë” në vitin 1986 do të vlerësohej me Medaljonin e Festivalit në Festivalin e VII-të të Filmit Shqiptar të mbajtur në Tiranë nga data 13 deri në 18 prill 1987

Llano, një drejtor dikasteri, ka probleme me karakterin e tij profesional dhe shoqëror. Problem bëhet kritika e gazetës lokale ku i tërhiqet vëmendje për punën e tij.

Me hamendjen e tij mendon se në të mund të ketë dorë shoku i tij i fëmijërisë Gori, i cili është inxhinjer në industrinë e tekstileve. Gjatë ballafaqimit kupton se dikush tjetër fshihet pas këtij rrelacioni.

Bashkshortja e Llanos është e mendimit se Gori është shkaktari, por ai e hedh poshtë këtë akuzë, ndonëse e brrenë përbrenda.

Aktorët në role
Viktor Zhusti……..Llano Bleta
Robert Ndrenika……..Zenuni
Xhevdet Ferri……..Gori Koroshi
Demir Hyskja……..Baki Branica

Rajmonda Bulku……..Klara
Ali Bega……..Beqiri
Birçe Hasko……..Daja
Liza Laska……..Nena e Llanos
Luiza Papathanasi……..Flutura

Hapesire e Sponsorizuar

Ndrek Shkjezi……..Nikolla
Rozeta Ferri……..Vjollca, bashkeshortja e Gorit
Fitnete Tiço……..
Arqile Nasho……..

Vasjan Lami……….shoku Niko
Zhani Ziçishti…….Gjini
Vera Zheji…… Mamaja e Klarës
Taulant Godaj ….Gimi,djali i Zenunit