Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Nga: Kastriot Dervishi

Më 6 nëntor 1928, Mbreti Zog dekretoi dekretligjin “Mbi ditët e pushimit të zyrave”, kundërfirmosur nga kryeministri e ministri i Punëve të Brendshme – Kostaq Kotta, ministri i Punëve të Jashtme – Iljaz Vrioni, ministri i Arsimit – Xhafer Ypi, ministri i Financave – Milto Tutulani, ministri i Punëve Botore – Sali Vuçiterni, ministri i Bujqësisë dhe Pyjeve – Musa Juka.

Dita e diel caktohej ditë pushimi, përjashtoi xhandarmërisë, policisë, ushtrinë dhe postat. Lista e ditëve të pushimit ishte kjo:

– 28 nëntori, dita e pavarësisë

– 8 tetori, ditëlindja e mbretit

– 1 janari, dita e parë e vitit

– dy ditë në Bajramin e Madh

– dy ditë në Bajramin e Vogël

Hapesire e Sponsorizuar

– dita e Mevludit

– dita e Miraxhit

– dita e Regaibit

– dita e Beratit

– dita e dytë e Pashkëve Ortodokse dhe Katolike

– 25 dhe 26 dhjetor, Krishtlindja

– 6 janari, Uji i Bekuar

– 25 mars, dita e Vangjelizmës

– 29 qershor, dita e Shën Pjetrit dhe Shën Pavlit

– 15 gusht, ngritja e zonjës në qiell

– 1 nëntor, dita e të gjithë të shenjtëve

– 6 dhjetor, dita e Shënkollit