Faik Konica përkujtohet sot në 148 vjetorin e lindjes.

Faik Konica përkujtohet sot në 148 vjetorin e lindjes.

Faik bej Konica (Konicë, 15 mars 1875 – Uashington, 15 dhjetor 1942) ka qenë figurë qëndrore i lëvizjes kombëtare, studiues i historisë dhe gjuhës shqipe, botues, publicist, drejtues i Vatrës dhe diplomat shqiptar.

Ministri fuqiplotë i Shqipërisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e përkohshmja e tij Albania ka qenë ndër tribunat e publicistikës shqiptare për trembëdhjetë vjet. Vetë Konica është i njohur për erudicionin, publicistikën, stilin dhe ndikimin që pati në kulturën dhe politikën shqiptare.

Hapesire e Sponsorizuar