Foto e fundviteve 80. Nje teke apo dopjo ferrnet ose konjak, i perzier me gjysem shishe aranxhate…

Foto e fundviteve 80. Nje teke apo dopjo ferrnet ose konjak, i perzier me gjysem shishe aranxhate eshte shija qe nuk ka per tu arritur ndonjehere.

(Flasim per fernetin apo konjakun e para viteve 90, jo per keto qe kemi pire keto 30 vjet qe i bejne duke zier ”bishta cigaresh”, shpesh me ngjyroses rrobash per ngjyre dhe duke i perzier me alkol frenash + alkol ushqimor, dhe perzierja behej ne nje lavatrice rrobash ceke me ”kermill”).

Ndersa ferneti i viteve 60-90 ishte ilac, po tju kujtohet kur ftoheshe dhe ”te priste barku”😁, nje teke fernet te normalizonte per 5 minuta, thone se ai ferrnet kishte ”belladon”, ilac farmacie.

Nga Kozma Borova

Top Img back to top