Kujdesu për nënën tënde, sepse askush në botë nuk ju do si ajo!

Ndër lidhjet më të rëndësishme që shoqërojnë jetën e çdo njeriu, ajo e cila ju sjell në botë është më e veçanta, ndaj për aq kohë sa mundeni është mirë ta mbani mend këtë paralajmërim: “Kujdesu për nënën tënde”.

Prindërit tuaj janë njerëzit më të rëndësishëm në jetën e çdo qenie njerëzore, kështu që ju duhet të mbani mend t’i vlerësoni dhe kujdeseni për ta, për sakrificat ndaj tyre, por edhe ta bëni jetën tuaj më të gëzueshme dhe të qetë. Rëndësia e nënave në jetën tonë është e pamohueshme, sepse përveçse na kanë sjellë në jetë, janë ato që na duan më shumë, duke treguar gjithmonë dashuri dhe kujdes për ne që në ditën e parë të jetës.

Por kur rritemi, aq sa jemi të vetëdijshëm për të gjitha këto gjëra, në jetën e përditshme priremi të jemi më të përqendruar në jetën tonë, duke lënë pas dore vëmendjen dhe respektin që meriton një nënë. Ajo që duhet të jetë një mantra “Kujdesu për nënën tënde” po injorohet dhe harrohet.

Ndonjëherë ju harroni nënën tuaj dhe madje distancoheni nga ajo për shkak të dallimeve të mendimit dhe mosmarrëveshjeve që lindin për arsye të ndryshme. Përfundon duke krijuar një distancë fizike dhe emocionale që shkakton një frakturë të pariparueshme. Një boshllëk që do të fillojë të bëhet i ndjerë me kalimin e kohës, duke gjeneruar një ndjenjë moszgjedhjeje dhe faji. Kjo është një nga gabimet më të mëdha që një fëmijë mund të bëjë: askush nuk e meriton kujdesin dhe konsideratën tonë aq sa një nënë, prandaj kujdesuni për nënën tuaj!

Kujdesuni për nënën tuaj sepse ajo nuk do të jetë përgjithmonë pranë jush

Nënat luajnë role të ndryshme në jetën e fëmijëve të tyre, duke qëndruar gjithmonë pranë tyre: ato janë shoqe loje, të besuara, mentore dhe edukatore. Edhe kur një fëmijë bën një gabim të rëndë, një nënë është në gjendje të falë dhe të kuptojë, duke mos u larguar kurrë, por duke treguar se është e aftë për dashuri pa kushte.

Në gjithë jetën tonë nuk do të gjejmë kurrë të njëjtën dashuri dhe përkushtim tek një person tjetër, ndaj paralajmërimi për t’u kujdesur për nënën tuaj duhet të tingëllojë si një detyrë. Prandaj, ne duhet të angazhohemi që të gjejmë kohë çdo ditë për të qenë pranë tyre, fizikisht ose emocionalisht, në mënyrë që të ruajmë një lidhje të fortë që është kaq e veçantë për jetën tonë.

Kur kujdesemi për marrëdhënien me nënat tona, ne e dimë se nuk do të jemi kurrë vetëm në këtë botë dhe gjithashtu u sigurojmë atyre një vend të përjetshëm në zemrat tona, edhe pasi ato të jenë larguar. Vetëm nëse nuk harrojmë rolin e tyre në jetën tonë, do të vazhdojmë të vlerësojmë gjithçka që ata kanë bërë për ne, duke u bërë një model i një gruaje të pabesueshme për t’u marrë si shembull.

Hapesire e Sponsorizuar

Dashuria filiale është një tipar dallues që tregon njerëz me vlerë, që dinë të kujdesen për atë që ka vërtetë rëndësi, një modus vivendi që të bën më të lumtur por edhe më të kënaqur. Nënat janë thesare, dhurata që meritojnë të mbahen me kujdesin e duhur duke u fokusuar te dashuria, respekti dhe bashkëfajësia, ndaj kujdesuni sa më shumë për nënën tuaj. Asnjëherë nuk është vonë për t’u përmirësuar në këtë këndvështrim, për të mësuar të vlerësoni prindërit tuaj më shumë ndërsa janë gjallë.

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi /giornodopogiorno.org/