Mini-seriali australian “Zogjtë vdesin duke kënduar”

Marrë nga Florim Beqiri

Mini-seriali australian “Zogjtë vdesin duke kënduar”, i bazuar në librin me të njëjtin emër, ishte seriali më i njohur në botë. Dashuria e ndaluar mes një prifti dhe një vajze të re, në rolet e Richard Chamberlain dhe Rachel Ward, përfitoj dashurin e mbarë botës dhe çmime të shumta.

Pas këtij seriali Rachel u shpall femra më e bukur në botë dhe është interesant fakti se aktori Brian Brown (F/X – vrasje me truk, Koktej) i cili luante të shoqin në serial kur nuk e donte, në fakt. rane ne dashuri dhe jane akoma te martuar..

Sipas një legjende, ekziston një zog që këndon vetëm një herë në jetë, dhe që është më i bukur se çdo krijesë tjetër në këtë tokë. Që nga momenti që del nga foleja, ai zog kërkon një pemë me gjemba dhe nuk ka qetësi derisa gjendet.zogu zvarritet mes degëve të tij të egra të ndërthurura dhe duke kënduar e godet trupin në gjembin më të gjatë e më të mprehtë.

Në momentin që një gjemb i shpon gjoksin, ajo nuk e di se i sjell vdekjen; ajo thjesht këndon dhe këndon ndërkohë që ka forcë.

Dhe ndërsa ajo po vdes, dhimbja e saj bëhet një këngë shumë më e bukur se kënga e të gjithë bilbilave dhe këngëve. Çmimi i asaj kënge të bukur është vetë jeta, por për shkak të kësaj – e gjithë bota pushon së dëgjuari, dhe Zoti buzëqesh me këtë…. sepse më e mira që ekziston mund të merret vetëm me çmimin e një dhimbjeje të madhe… ose të paktën kështu thotë legjenda…”

Colin Macalou kishte një vëlla, Karl, i cili u mbyt në brigjet e Kretës në moshën 25-vjeçare, duke u përpjekur të shpëtonte turistët nga telashet. Bazuar në karakterin e tij, ajo më vonë ndërtoi një personazh në romanin Zogjtë vdesin duke kënduar, dhe ajo shkroi për të në librin e saj të kujtimeve, Life Without Boring Trivia.

Nga rruga, Colin ishte një shkrimtare e jashtëzakonshme e romaneve historike, ajo shkroi deri në 18 libra për ditët e fundit të Republikës Romake, nga Gaius Maria te Octavian Augustus.