Nxënësit e shkollës 8-vjeçare “Emin Duraku” Tiranë. Viti 1975

1 SHTATOR 1975, HAPEN DYERT E GJITHË SHKOLLAVE NË VENDIT TONË… MBI 700.000 NXËNËS DHE STUDENT MBUSHËN KLASAT DHE AUDITORET. MBI 30,000 MËSUES FILLUAN DHËNIEN E MËSIMEVE.

NË SHQIPËRINË SOCIALISTE NJË E TRETA E POPULLSISË NDJEKË SHKOLLËN.

KJO ËSHTË NJË NGJARJE E RËNDËSISHME QË KA TEJKALUAR EDHE ËNDRRAT MË OPTIMISTE E TË PARËVE TANË. JO MË SHUMË SE TRIDHJETË E NJË VJET MË PARË VENDI YNË ISHTE ANAFALFABET DHE NË INJORANCË.

NË ATË KOHË NGA ÇDO NJËQIND SHQIPTARË VETËM DHJETË DERI PESEMBËDHJETË VETË DININ TË LEXONIN APO SHKRUAJNË. SOT ARSIMI KA KARAKTER AQ MASIV, SA NUK KA FAMILJE QË NUK I DERGOJ FËMIJËT NË SHKOLLË, UNIVERSITET APO NË INSTITUCIONET TJERA TË ARSIMIT TË LARTË.

KY ËSHTË NJË NGA SUKSESET MË TË MËDHA NË ARSIM QË KA ARRITUR VËNDI YNË PAS ÇLIRIMIT.

Në Foto: Nxënësit e shkollës 8-vjeçare “Emin Duraku” Tiranë. Viti 1975.

Marrë nga revista të kohës.

Hapesire e Sponsorizuar