Pas njëfarë moshe, çdo njeri është përgjegjës për fytyrën e tij – Albert Kamy

Albert Kamy ishte shkrimtar, filozof, publicist, dramaturg, eseist, punoi gjithë jetën e tij për revoltën kundër dhunës, shtypjes, tiranisë, dhunës së jashtme dhe të brendshme, absurdit, diktatit.

Krijimtaria e tij e gjerë përfshinë pjesë teatrale, romane, novela, poema dhe ese, ku autori zhvillon kryesisht temat e absurdit dhe revoltës si kundërpërgjigje e qenies.

Në vazhdim ObserverKult ua sjell disa thënie të tij:

– Budallenjtë këmbëngulin gjithmonë.

– Njerëzit bëjnë sikur e respektojnë drejtësinë, por ata i gjunjëzohen vetëm forcës.

– Njeriu është e vetmja krijesë që refuzon të jetë çfarë është.

– Shtypi i lirë mund të jetë i keq ose i mirë, por pa lirinë nuk mund të jetë tjetër përveçse i keq.

– Pas njëfarë moshe, çdo njeri është përgjegjës për fytyrën e tij.

Hapesire e Sponsorizuar

– Kush nuk jep asgjë, asgjë s’i mbetet.

– Të të bëhet zakon dëshpërimi është më keq se vetë dëshpërimi.

– Pasioni më i madh i këtij shekulli është servilizmi.