Prekëse: Ditën kur nëna ime më tha: “Mirëmëngjes, zonjë”

Nga: Mara Venier

“Ditën kur nëna ime, Elsa, më tha: ‘Mirëmëngjes, zonjë’, kuptova se ai ishte fillimi i fundit.

Do të jepja gjithçka sot që të bisedoja vetëm pesë minuta me të… Nëna ime ishte një grua plot me dashuri, energji dhe pasion.

Ajo ishte streha ime e sigurtë.

Unë mund të dukem si një person i lumtur, i gjallëruar, ama vuaj njësoj si të tjerët. Shumë persona as që e dinë se çfarë fshihet pas buzëqeshjes sime.

Eksperienca me të sëmurët me Alzheimer të shënjon dhe të bën të kuptosh shumë gjëra.

Të mëson rëndësinë e atyre aspekteve në jetë, të cilat vlejnë realisht. Është një sëmundje që shkatërron jo vetëm personin që e vuan, por edhe familjarët e tij.

Nëna ime, jeta ime, kur të mendoj, më mungon pamasë”.