Prezantueset që kanë thyer barrierat në ekranin e vogël që nga ditët më të hershme të RTSH-së.

Vështrim prapa në disa nga pionieret më të mëdha për gratë në televizion ndër vite. Prezantueset që kanë thyer barrierat në ekranin e vogël që nga ditët më të hershme të RTSH-së.

Shumë prej tyre thyen tabutë ku punonin dhe hapën rrugën për brezat e ardhshëm. Ishin ikona të ekranit, me një zë melodioz dhe me një shqiptim korrekt, kështu kanë mbetur në memorien e publikut televiziv.

Kanë frymëzuar dhe motivuar shumë gra dhe vajza me anë të zërit dhe imazhit të tyre .

Stoli Beli, spikerja e parë

Ishte pikërisht 29 prilli i vitit 1960, kur Stoli Beli nga studio e parë televizive shqiptare, në këtë datë do të artikulonte fjalët: “Të dashur spektatorë, mirëmbrëma…

Sonte fillon për herë të parë Qendra Eksperimentale e Televizionit Shqiptar”.

Mimoza Tafaj- Ajo ishte vetëm 17 vjeç më 1974 kur bëri daljen e saj të parë televizive. Ikonë e bukurisë në vitet ’70.

Tefta Radi-Gazetare dhe folëse në Televizionin Shqiptar. Për herë të parë vendosej logo në transmetime edhe pse në mënyrë jo sistematike.

Transmetimi filloi të çelej në orën 16:00 pastaj në 12:00 dhe në fund të 1994 në orën 8:00. RTSH ishte dritarja e parë e përballjes me “perëndimin” pas viteve ’90. Për shkak të depërtimit të sinjalit të kanaleve fqinje, lindi nevoja e identifikimit të stacionit.

Zerina Kuke- spikere dhe prezantuese e disa festivaleve dhe spektakleve muzikore. Ikonë e Televizionit Shqiptar me një karrierë prej 35 vitesh ku nisi në vitin 1969.

Silvana Braçe ka qenë figurë e dashur, Amalia Dhamo, Meropi Matlia, Elsa Xhai, Vera Zheji, Vera Grabocka etj./RTSH

Top Img back to top