Profesionet më të mërzitshme në botë

“Krimi i dytë më i keq në botë është mërzitja. E para është të jesh i mërzitshëm”, tha Cecil Beaton në një nga fjalimet e tij.

Dhe duke qenë se gjithçka fillon me profesionin dhe karrierën që zgjidhni, shanset janë që nëse bëni një punë të mërzitshme , me shumë mundësi do të jetoni një jetë të mërzitshme. Ti je thjesht i mërzitshëm. Dhe kush dëshiron të shoqërohet me njerëz të mërzitshëm?

Sipas hulumtimit “Njerëz të mërzitshëm: Karakteristikat e stereotipeve, atributet ndërpersonale dhe reagimet sociale”, profesionet më të mërzitshme janë:

Kontabilistë
Bankierë
Nëpunës
Matematikanë
Kujdestarët
Bibliotekarë
Punonjës të fabrikës
Postierë

Në të kundërt, profesionet me më shumë interes dhe më pak mërzi janë:

Artistët
Shkencëtarët
Gazetarët
Mjekët
Mësuesit
Juristë
Inxhinierë
Shkrimtarë./abcnews.al

Hapesire e Sponsorizuar