Qesh dhe bota do të qeshë me ty! Qaj dhe bota, duke të rrahur shpatullat, do të të lerë të qash – Charlie Chaplin

Sir Charles Spencer Chaplin ishte një aktor komik, kompozitor, producent, regjisor dhe shkrimtar britanik, i njohur kryesisht si simbol i humorit dhe një përfaqësues i shkëlqyer i kinemasë pa zë.

Mori famë me personazhin e tij Charlot. Ka marrë disa çmime nga 1928 deri në 1972, Oskarin Hornorifik, kandidat për Paqen në çmimet Nobel në 1948. Chaplin ka marrë Urdhrin e Perandorisë Britanike në vitin 1975. Disa nga filmat e tij emblematikë janë “Kohë moderne” 1935, “Dritat e qytetit” 1931, dhe ndoshta vepra e tij më e madhe “Diktatori i madh” 1940.

Në jetën e tij private ka qenë i martuar 4 herë dhe ka patur marrëdhënie me të paktën 8 aktore të epokës, me të cilat pati pasardhës. Në total 11 fëmijë u njohën ligjërisht. Ja disa prej thënieve të tij më të paharrueshme:

Mëso sikur do të jetosh gjithë jetën dhe jeto sikur do të vdesësh nesër.

Mos harro kurrë të buzëqeshësh, sepse dita që nuk buzëqesh do të jetë një ditë e humbur.

Koha është autori më i mirë; gjithmonë e gjen një fund perfekt.

Jeta është e mrekullueshme, nëse nuk kini frikë.

Në fund të fundit, gjithçka është një shaka.

Nuk ka asgjë të përhershme në këtë botë të ndyrë. Madje as edhe problemet tona.

Mos prit që të të vijë radha për të folur; dëgjo me të vërtetë dhe do të jesh ndryshe.

Ka diçka të paevitueshme si vdekja dhe kjo është jeta.

Qesh dhe bota do të qeshë me ty; qaj dhe bota, duke të rrahur shpatullat, do të të lerë të qash.

Parë së afërmi, jeta është tra gjedi, parë së largmi duket komedi.

Kuptimi i vërtetë i gjërave gjendet duke thënë të njëjtat gjëra me fjalë të tjera.

Jam në paqe me Zotin, konf likti im është me njeriun.

Ji vetvetja dhe përpiqu të jesh i lumtur, por mbi të gjitha ji vetvetja./Bota.al

Top Img back to top