Rasti i Belgjikës – “Njëjtë” si në Shqipëri

Rasti i Belgjikës – “Njëjtë” si në Shqipëri

Kur një person në Belgjikë mbush moshën 65 vjeç, departamenti përgjegjës për pensionistët i dërgon një mesazh duke thënë:

“Ti je bërë pensionist, duhet të na dërgosh numrin e llogarisë bankare që të marrësh pensionin çdo muaj. Nëse ju keni një problem, na telefononi në këtë numër që të caktojmë një takim për të biseduar”.

Përveç këtij mesazhi, ka përfitime që përfshijnë:

1. Mbështetje në formën e fondeve për të ulur qiranë për një shtëpi ose apartament nëse nuk zotëroni pronën tuaj.

2. Ju keni të drejtë të kërkoni strehim nga sigurimet shoqërore me një çmim nominal.

3. Uljen e çmimit të energjisë elektrike.

4. Ulja e çmimit të transportit.

5. Sigurimi shëndetësor është pothuajse falas.

6. Stomatologu është pothuajse falas, por nëse brenda një viti nuk shkoni te dentisti për kontroll, do të gjobiteni.

Belgjika nuk ka naftë dhe minerale, por ka njerëz të ndershëm dhe për këtë arsye standardi i jetesës së qytetarëve të këtij vendi është ndër më të mirët në botë.

Vora Page Copyright

Top Img back to top