Më 1 prill 1943 lindi një nga kolosët e kinematografisë Shqiptare, Rikard Ljarja (1943 – 2020), e kujtojmë me respekt e nderim

Më 1 prill 1943 lindi një nga kolosët e kinematografisë Shqiptare, Rikard Ljarja (1943 – 2020), e kujtojmë me respekt e nderim

Rikard Ljarja (1 prill 1943 në Shkodër – 20 prill 2020) ishte një aktor i teatrit dhe kinemasë shqiptare.

Në vitin 1950 mbaroi maturën në Shkodër kurse në vitin 1955 u diplomua në Shkollën e Lartë të Aktrimit “A. Moisiu”, Tiranë.

Për tetë vite, pas diplomimit, punoi si aktor i teatrit në Teatrin “Migjeni” në Shkodër. Prej vitit 1974 deri në vitin 1996 ai ishte aktor, skenarist dhe regjisor i filmave të prodhuar nga kinostudiot. Prej 1996 deri 1999, kur doli në pension, ishte drejtor artistik në televizionin publik shqiptar.

Ai ndërroi jetë më 20 prill 2020 për shkak të një sëmundjeje të rëndë.

Filmografia

Viktimat e Tivarit (1996)

Fletë të bardha – (1990) Shoku Emir

Pesha e kohës – (1988), Vasili

Rrethi i kujtesës – (1987), Mjeku

Në prag të jetës – (1985), Andrea

Pranverë e hidhur – (1985) Xha Teli

Skëterrë ’43 – (1980), Andrea

Radiostacioni – (1979) Komandanti

Në pyjet me borë ka jetë – (1978), Luka

Ilegalët – (1976) Tosti

Në fillim të verës – (1975) I deleguari i qarkorit

Rrugicat që kërkonin diell – (1975) Gaqo Tipografi

Rrugë të bardha – (1974) Deda

Shpërthimi – (1974) Inxhinjer Iliri

Ndërgjegja – (1972) Fitimi

Yjet e netëve të gjata – (1972)……xhandari

Kur zbardhi një ditë – (1971) Komisari

Plagë të vjetra – (1968)…….Naimi

Ngadhnjim mbi vdekjen – (1967)..Perlati

Duel i heshtur – (1967) Skenderi

Komisari i dritës – (1966) Dritan Shkabaj

Monumenti

Regjisor

Pesha e kohës – (1988)

Kur hapen dyert e jetës – (1986)

Fundi i një gjakmarrjeje – (1983)

Dita e parë e emërimit – (1981)

Sketerrë 43 – (1980)

Radiostacioni – (1979)

Në pyjet me borë ka jetë – (1978)

Skenarist

Pesha e kohës – (1988)

Kur hapen dyert e jetës – (1986).

Avatar

Na Ishte Dikur

Top Img back to top