Më 15 mars 1942 lindi në korçë aktori Sotiraq Çili (1942-2017), e kujtojmë me nderim e respekt

Sotiraq Çili u lind në Korçë me 15 mars 1942. Është një aktor shqiptar. Mbaroi Institutin e Lartë të Arteve për aktor në Tiranë dhe për shumë vite ka qenë aktor i teatrit “A.Z. Çajupi” të Korçës. U nda nga jeta më 20 gusht 2017.

Filmografia
Kronikë e një nate – (1990) – Nikollai
Kush është vrasësi – (1989) – Daja i rremë
Rikonstruksioni – (1988) – Inxhiner Gjergj Trina

Vjeshtë e nxehtë e ’41 – (1985)
Karnavalet – (1979) – Mësuesi i pianos
Përtej mureve të gurta – (1979)
Një natë nëntori – (1979)

Pas gjurmëve – (1978), Guri
Gjeneral gramafoni – (1978) – Drejtori italian i Radios
Tomka dhe shokët e tij – (1977), Tomorri
Një udhëtim i vështirë – (1977) – Zëvendës ministri
Flamur në dallgë – (1977)

Montatorja – (1970)
Prita – (1968) Oficer Gjerman/Wikipedia

Avatar

Na Ishte Dikur

Top Img back to top