Blog Post

Selman Riza, gjuhëtari i madh i dënuar me burgje dhe heshtje

Historia e gjuhëtarit dhe patriotit të madh që diktatura e burgosi dhe e la në harresë Selman Riza është një nga emrat më të rëndësishëm të albanologjisë bashkëkohëse, i lënë në harresë nga regjimi komunist pasi plotësonte të gjitha kushtet për t’u konsideruar armik: qe një intelektual i rrallë, një atdhetar i madh dhe një […]

Read More

Bilanci i kobshëm i ish-nxënësve të shkollës teknike “Harry Fultz”, në Tiranë, që u dënuan me varje, pushkatim, ose humbën jetën në torturat e hetuesisë apo burgje

Bilanci i kobshëm i ish-nxënësve të shkollës teknike “Harry Fultz” në Tiranë që u dënuan me varje, pushkatim, ose humbën jetën në torturat e hetuesisë apo burgje Nga Pjetër Pepa Një shkollë e papërsëritshme me një bilanc të kobshëm që kalon mbi 20 të varur dhe të pushkatuar, të mbytur gjatë torturave, mbi 80 të […]

Read More

Legjenda e kampeve dhe burgjeve, Osman Kazazi

Osman Abdulla Kazazi u lind më 9.7.1917 në Tiranë. Ai është një prej figurave emblematike të qëndresës antikomuniste, jo vetëm në Shqipëri, po i pazakontë në gjithë Lindjen komuniste. Regjimi e dënoi tri herë, duke i rrëmbyer lirinë plot 33 vjet, 6 muaj, 4 ditë. Nëse kësaj mungese lirie do i shtojmë edhe 5 vitet […]

Read More