Blog Post

I paralizuar prej shumë kohësh dhe i mbajtur në burgun nr.305 në Sarandë, kleriku Dom Pjetër Gruda, dha shpirt mes mundimesh të mëdha

Ai është i fundit klerik që ka vdekur në kushte torture në gjithë Lindjen komuniste. Vetëm 3 muaj para se të shpallej amnistia e klerikëve, i paralizuar prej shumë kohësh dhe i mbajtur në burgun nr.305 në Sarandë, kleriku Dom Pjetër Gruda dha shpirt mes mundimesh të mëdha. Pjetër Palok Gjeloshi Gruda, lindi në fshatin […]

Read More

Pasi kishte qenë në rreth 10 vende të ndryshme dënimi, me rrobat ngjyrë burgu në trup, nisi rrugën e lirisë që do të ishte po aq e vështirë

Pasi kishte qenë në rreth 10 vende të ndryshme dënimi, me rrobat ngjyrë burgu në trup, nisi rrugën e lirisë që do të ishte po aq e vështirë. Askush nuk i fliste. Askush nuk pranonte të punonte me të. As të martohej. Derisa arriti të krijojë familje dhe të vendosej në Rrëshen, në të njëjtën […]

Read More

Unë jam Marie Nikollë Tuci…!

Qëndrimi fisnik i vajzës mirditore para hetuesve të Sigurimit të Shtetit. Si u torturua në hetuesi dhe si mbërriti e shpërfytytuar në spital ku infermierja, Davida, kushërira e saj nuk e njohu “Quhem Marie e bija e Nikollës, gjallë dhe e Dilës, gjallë. E datëlindjes 1928 banuese në katundin Ndërfushas, rrethi i Rreshenit. E pamartueme, […]

Read More