Blog Post

Mërzia, nga Dritëro Agolli

Mërzia Nga Dritëro Agolli E shtrova tryezën me meze e pije, Megjithëse miq në shtëpi nuk prisja, U ulëm unë e një hije, S’do mend që kjo hije ish imja. U dehëm hija dhe unë, Doemos me raki e me verë; Pastaj të dy me hijen u zumë Dhe shamë botën e ligë e të […]

Read More

Poezia e trishtë mbi një dashuri të humbur nga Dritëro Agolli

“Nuk je kurrkund” është një ndër poezitë më të veçanta nga autori i njohur shqiptar, Dritëro Agolli. Ajo ka të bëjë me ndarjen, me një dashuri të humbur ku autori dëshpërimisht e kërkon vajzën që dashuron. Poezia nis me pluhurosjen e rrugës në një ditë të nxehtë, dhe përfundon me momentin kulminant, ku autori ndjen […]

Read More

“Mjegulli i dashurisë” – DRITËRO AGOLLI

“Mjegulli i dashurisë” është një ndër poezitë më të bukura kushtuar dashurisë nga poeti i njohur shqiptar Dritëro Agolli. Në këtë poezi, autori trajton afërsinë dhe largësinë, të dyja me emocionet e veta në njëlidhje. Largësia nxit mallin, ndërsa afërsia shton emocionet. Të dyja e trembin autorin, edhe pse shprehet vetëm për largësinë se e […]

Read More