Blog Post

Rrëfimi i pabotuar i të madhit Kadri Roshi: E nisa si pastrues banjosh, por…

Gazeta “Shekulli” ka sjellë sot një rrëfim të pabotuar më parë, të aktorit të madh. Në një shkrim të sotëm, shkruan se si aktori përgatiste së bashku me Petrit Rukën filmin dokumentar për jetën e tij, ka rrëfyer për origjinën e prindërve libohovitë, për nënën edhe babanë, deri tek fakti se vështirësitë ekonomike bënë që […]

Read More

Politikanët e babëzitur shqiptarë që i rrisin rrogën vetes! Një histori me Kadri Roshin dhe brigadierin

Nga Ilir Çumani Vite më parë, (kur ishte gjallë), aktori i madh i skenës dhe i ekranit shqiptar Kadri Roshi, pati një takim me simpatizantët e tij dhe artdashësit në qytetin e Lushnjës. Në atë takim të përzemërt që zhvillohej në sallën e kinoteatrit të atij qyteti, ai do të rrëfente para publikut të pranishëm […]

Read More

Historia e skenarit të filmit ikonë “Lulëkuqet mbi mure

Filmi ikonë “Lulëkuqet mbi mure” vjen i restauruar dhe së shpejti do të ketë një “jetë” të re nëpër festivale ndërkombëtare filmi. “Filmi “Lulëkuqet mbi mure” u restaurua në studion “Dabimus srl”, e cila është pjesë e universitetit “Aldo Moro” të Barit, Itali. Projekti u mbështet financiarisht nga programi “Sezoni i Filmave Klasikë” 2023 i […]

Read More

“Po si o rrihje jetimët, të ngectë në fyt buka që ha”- Luajti rolin e kujdestarit në “Lulëkuqe mbi mure”, si u sulmua Kadri Roshi në Berat!

NGA ILIR ÇUMANI* Sa herë ndodh që evokojmë ngjarje e flasim me nderim për individë dhe emra personalitetesh të përveçëm, mendja më shkon tek një thënie doktrinare e besimit islam, që vjen prej lashtësisë që nga koha e arabëve të vjetër. Ata thonë: “Njeriu kur vjen në jetë, duhet të lërë gjurmët e tij përmes […]

Read More