Blog Post

Fjalët e fundit të opozitës së parë të pushkatuar nga komunistët shqiptarë: Rroftë Shqipëria me Kosovën

Nga: Kastriot Dervishi Më 3 korrik 1946 u ekzekutuan anëtarët e Koalicionit Demokratik (emrat në foton bashkëlidhur), opozitës së parë shqiptare që përbëhej nga grupet monarkiste, të rezistencës dhe ai socialdemokrat. Të ekzekutuarit u përkisnin dy grupeve të para. Në procesin e madh të zhvilluar në Tiranë bënin pjesë edhe opozitarë të tjerë që morën […]

Read More

Çorapet e arnuara të shokut Enver

Nga: Kastriot Dervishi Në librin e Sulo Hekuran Dalipajt (komandant i grupit të sigurimit të Enver Hoxhës, njohur për publikun si Sulo Gradeci), 30 vjet pranë shokut Enver (në fakt me gënjeshtër qysh në titull sepse shërbeu 19 vjet në vitet 1966-1985), botuar në vitin 1986, gjen lloj-lloj xhevahiresh. Në fakt, vetë shoku Enver në […]

Read More

Masakra në Lushnje e kryer nga Dushan Mugosha dhe Mehmet Shehu

Nga: Kastriot Dervishi Pas grisjes së marrëveshjes së Mukjes, si dhe pas mbarimit të konferencës së Labinotit në shtator 1943, komunistët nisën zyrtarisht luftën civile. Nën drejtimin e jugosllavëve Miladin Popoviq dhe Dushan Mugosha, ata i shkaktuan vendit një prej tragjedive më të llahtarshme të vërejtura më parë, me pasoja të rënda edhe për unitetin […]

Read More