Blog Post

Lini mënjanë gjakrat, meritë e kusarllëqet, dhe rrethohuni flamurit të nderuar për shpëtim të mëmëdheut, – letra e Çerçiz Topullit

Luftëtari i madh i çështjes kombëtare, Çerçiz Topulli (1880 – 1915), përmes gazetave të kohës u drejtohet shqiptarëve që të jenë unikë e t’ju kundërvihen grekomanëve dhe turkomanëve. “Sot është koha t’i tregojmë gjithë botës së qytetëruar që shqiptarët janë ata më të mirët njerz dhe i meritojnë të drejtat që kërkojnë”, thotë ai në […]

Read More