Blog Post

Mësuesi i virtuozëve shqiptarë, Tanto: Nxënësit e mi në filarmonitë e Vjenës, Milanos dhe Amsterdamit

Ishte vetëm 6 vjeç, kur prindërit, veçanërisht e ëma, vendosën që fëmija i katërt i familjes Tanto të bëhej artist. Ka qenë tenori Xhoni Athanas, fqinj i familjes, ai që u rekomandoi që Kostika të zgjidhte violinçelin. Konkuroi në Liceun Artistik “Jordan Misja” dhe fitoi. Ishte 7 vjeç kur u vendos në konvikt dhe ishte […]

Read More

I DASHUR MÊSUES

I DASHUR MÊSUES Veq njê fjalê dashta me thanun, nji kta rreshta nê leter t‘bardhê, qê pasuen nga t‘paret tanê, Gjuhês shqype zot me i dal! Ketê gjuhê qê e shkrujti Zoti Shqip e foli Gjergj Kastrioti, Brez pas brezi u trashegu, Tosk e Geg i ka bashku! Mêsues i parê i gjuhês shqype, Nê […]

Read More