Blog Post

“Kanga e rinis”, poezia fantastike nga Migjeni

“Kanga e rinis” është ndër poezitë më të bukura të Migjenit. E shkruar pikërisht për rininë, për ta nxitur të ngrihet kundër çdo sistemi dhe kundër çdo padrejtësie. Edhe pse e shkruar në një periudhë mjerimi, kjo poezi është aktuale në çdo kohë. Rinia është përherë forca udhëheqëse e një vendi dhe duhet të ngrihet […]

Read More

Luli i vocërr

Luli i vocërr – Migjeni Askush s’e njef Lulin. As shokët e tij, që përpara tij lozin, nuk e njofin. Ma mire me thanë se e njofin, por ata lozin për hesap të vet e Luli i shikon për hesap te vet. Sot gjithkush ka punet dhe telashet e veta, ashtu dhe fëmijtë, ashtu dhe […]

Read More