Blog Post

‘E ka nderuar Zoti gjithnjë Shqipërinë’

Poezi nga Naim Frashëri Vëllezër shqipëtarë! Të prekim urtësinë, Të zëm’ udhën e mbarë, Të ngjallim Shqipërinë. Shqipëria ka qënë Edhe po do të jetë, Po sot në ditët tënë Të metë të mos ketë. E ka nderuar zoti Gjithënjë Shqipërinë, Ish fort mirë qëmoti, Do bëhet dhe taninë. Sa ishte trimëria N’atë kohë të […]

Read More

“Kanga e rinis”, poezia fantastike nga Migjeni

“Kanga e rinis” është ndër poezitë më të bukura të Migjenit. E shkruar pikërisht për rininë, për ta nxitur të ngrihet kundër çdo sistemi dhe kundër çdo padrejtësie. Edhe pse e shkruar në një periudhë mjerimi, kjo poezi është aktuale në çdo kohë. Rinia është përherë forca udhëheqëse e një vendi dhe duhet të ngrihet […]

Read More

“Nënës”, poezi nga Agim Doçi, për dashurinë e sinqertë të nënave., Ia vlen ta lexoni!

“Nënës” është një nga poezitë më të bukura të kompozitorit të njohur Agim Doçi. Poezia trajton dashurinë e sinqertë të nënave, mbështetjen pa kushte dhe përkujdesjen e papërtuar për fëmijët e tyre. Është një nga poezitë që i përshtaten të gjithëve, pasi të gjithë kemi ardhur në jetë nga nënat dhe padyshim dashurinë më të […]

Read More

“Pak dhembje zemra le ta ketë”, poezi nga Petrit Ruka, Dashuria për motrën nuk mund të shprehej më bukur

“Pak dhembje zemra le ta ketë”, (Kujtimit të motrës), është njënga poezitë më të bukura nga autori shqiptar Petrit Ruka. I dedikohet dashurisë për motrën e humbur. Autori gjithë dhimbje, vajton në çdo varg për ndarjen nga jeta të motrës së tij. Dashuria e vëllait për motrën dhe motrës për vëllanë nuk mund tëpërshkruhet dot […]

Read More