Blog Post

Bilanci i kobshëm i ish-nxënësve të shkollës teknike “Harry Fultz”, në Tiranë, që u dënuan me varje, pushkatim, ose humbën jetën në torturat e hetuesisë apo burgje

Bilanci i kobshëm i ish-nxënësve të shkollës teknike “Harry Fultz” në Tiranë që u dënuan me varje, pushkatim, ose humbën jetën në torturat e hetuesisë apo burgje Nga Pjetër Pepa Një shkollë e papërsëritshme me një bilanc të kobshëm që kalon mbi 20 të varur dhe të pushkatuar, të mbytur gjatë torturave, mbi 80 të […]

Read More

Fundi tragjik i ish-kryeministrit Koço Kota

I zhdukur: Koço Kota (Kostaq Kotta). Vuajtës: Familjarët dhe të afërmit e tij. Koço Kota, pjesëtar në qeverinë e Ismail Qemalit, me detyrën kryesekretar në Ministrinë e Arsimit, një nga organizatorët e Kongresit të Lushnjës. Më 1928 u zgjodh kryeministër i shtetit shqiptar në kohën e Mbretërisë dhe ishte kryeministri i fundit para pushtimit fashist. […]

Read More