Blog Post

Të pushkatuarit padrejtësisht në komunizëm, të shpallen Dëshmorë të Demokracisë, nga Rustem Lezemerja

Rustem Lezemerja, që mban emrin e gjyshit të pushkatuar në vitin 1951, tregon për kujto.al vrasjen e gjyshit, internimin në Tepelenë të gjyshes dhe të të atit dhe përndjekjen që vazhdoi edhe me atë vetë, duke mos iu dhënë e drejta e studimeve të larta. E megjithatë, për Rustemin, drejtësia nuk është vendosur as sot, […]

Read More

Historia tragjike e familjes Pikolini!

“Në dritën e hënës së zbehtë të varreve, nën heshtjen e fletëve të çinarëve që mbulonin tokën ku pushonin shumë martirë të vrarë nga diktatura, pasi thyen tokën me durim, mbërritën të preknin me duart e tyre të veshura me lagështi…. gjetën në xhepin e palltos një stilograf dhe krehrin. Nëna njohu kufomën e birit […]

Read More