Blog Post

Josif Papagjoni: Rikard Ljarja – një imazh lëvizës në kohë

Shumë vetë mbeten në mbamendjen e njerëzve, më gjerë të komunitetit, shoqërisë, kombit, për do ndihmesa të papërsëritshme, të vetëmjaftueshme, qenësore në llojin e tyre. Kadare, për shembull, është një lojtar i famshëm i gjuhës, i fjalës, i ligjërimit, i sfidave qytetëruese, i ideve demistifikuese, i kredhjes në brendësitë e historisë dhe qenies kombëtare shqiptare […]

Read More

Marjeta Ljarja: Martesa jonë nuk erdhi pas premtimeve, por pas një shtrëngimi të dorës që se la më kurrë

Marjeta Ljarja: Martesa jonë nuk erdhi pas premtimeve, por pas një shtrëngimi të dorës që se la më kurrë Miq dhe familjarë të aktorit të mirënjohur, të kolosit të kinematografisë shqiptare, Rikard Ljarja, u bashkuan në përkujtim të 80-vjetorit të tij, në premierën e shfaqjes së dokumentarit “Rikardi, Përcjellja e fundit”. Në mjeshtërinë e regjisorit […]

Read More

Mevlan Shanaj: Rikard Ljarja, fenomen i kinemasë shqiptare, fytyra e tij e dëlirë bëri për vete publikun

Mevlan Shanaj: Rikard Ljarja, fenomen i kinemasë shqiptare, fytyra e tij e dëlirë bëri për vete publikun Artisti Mevlan Shanaj ka qenë sot në Panorama e Mëngjesit te Panorama Tv për të përkujtuar 80-vjetorin e lindjes të aktorit, Rikard Ljarjas, ku tha se figurën e tij e mban mend si një fenomen të kinemasë shqiptare. […]

Read More

Më 1 prill 1943 lindi një nga kolosët e kinematografisë Shqiptare, Rikard Ljarja (1943 – 2020), e kujtojmë me respekt e nderim

Më 1 prill 1943 lindi një nga kolosët e kinematografisë Shqiptare, Rikard Ljarja (1943 – 2020), e kujtojmë me respekt e nderim Rikard Ljarja (1 prill 1943 në Shkodër – 20 prill 2020) ishte një aktor i teatrit dhe kinemasë shqiptare. Në vitin 1950 mbaroi maturën në Shkodër kurse në vitin 1955 u diplomua në […]

Read More