Blog Post

“Të vrarët në kufi, tërhiqeshin zvarrë e kufomat vendoseshin në trotuaret e qendrës së qytetit Shkodrës”,- Kujtimet e ish-të dënuarit politik nga SHBA-ja

Gjatë viteve ’30 dhe ’40 të shekullit të kaluem, me zbritjen e rrebeshit të pandalshëm fashist e komunist mbi Europë, ma parë e ma vonë mbi të gjithë botën, “fati” zuni për gryke edhe kombin shqiptar. Si të gjithë të rijt, edhe unë u gjenda në nji udhëkryq ku duhej marrë nji qëndrim, qoftë edhe […]

Read More

Monopol – nga Zef Staku

Monopol Dëgjon o Sokol ?… Shqipëria ësht’ monopol!…. Ndaj, mos fol !… Ti, mos fol !… Lëre të lutem fshatarin !… Ka pasur gomarin ?… Ka pasur dy dele ?… S’ka veç një kotele ?… Ka pasur tri dhi ?… Mban fshehur një thi ?… Dele, dhi, derra, qé edhe mështjerra s’ka më si përpara, […]

Read More

Pse Shkodra njihet si qyteti i biçikletave?

Nëse ka një qytet që lidhet me historinë e biçikletave në Shqipëri, ky qytet është Shkodra. Prandaj, nëse flasim për historinë e biçikletave të para në vendin tonë, kjo histori duhet të nisë nga qyteti në veriperëndim, që shtrihet në ultësirë, e ndoshta, kjo shtrirje gjeografike ka ndikuar edhe më shumë që biçikleta, pasi hyri […]

Read More