Blog Post

“Zogjtë” dhe “Ekuinoks”, dy poezi emocionuese në çdo fjalë! Endja nëpër yjësi e artistit Timo Flloko

Poezinë e tij “Ekuinoks”, Timo Flloko ia dedikon dashurisë së tij të jetës, bashkëshortes Vera Grabocka. “Ekuinoksin” e bashkëshoqërojnë “Zogjtë”, një tjetër poezi emocionuese e artistit. Dy poezi të ndjera për endjen në yjësi deri te ylli “V”, që i përket vetëm atij… “Endem në univers nëpër yjësi, përtej fantazisë në mend të kam ty”, […]

Read More

Historia e skenarit të filmit ikonë “Lulëkuqet mbi mure

Filmi ikonë “Lulëkuqet mbi mure” vjen i restauruar dhe së shpejti do të ketë një “jetë” të re nëpër festivale ndërkombëtare filmi. “Filmi “Lulëkuqet mbi mure” u restaurua në studion “Dabimus srl”, e cila është pjesë e universitetit “Aldo Moro” të Barit, Itali. Projekti u mbështet financiarisht nga programi “Sezoni i Filmave Klasikë” 2023 i […]

Read More

“Nga dëshira për pilotim, te orët e vona në Pejë, duke parë filmat Western”!, Timo Flloko: Si më ndiqte nëna nëpër sallë!

NGA TIMO FLLOKO Ndonjëherë, kur i hedh një vështrim së shkuarës, s’di pse koha e jetës, e viteve, muajve, ditëve, orëve e çasteve sikur ngrin në përfytyrim, një ngrehinë e brishtë, por kështjellore e vendosur në zemër të elementeve të natyrës, erës, shiut, detit, relievit të vet të papërsëritshëm e të ndryshëm në gjeografinë emocionale […]

Read More