Blog Post

Mbreti dhe plaku

Në kohët e lashta, një prej mbretërve të asaj kohe kishte dalë për të shëtitur në treg. Duke ecur, sytë i shkuan në një dyqan të vjetër i cili dukej gati i zbrazur. Pranë tij qëndronte një plak i kërrusur, i ulur në një stol të vjetër dhe i zhytur në mendime. Mbretit nuk i […]

Read More

“Ujku dhe gomari” – Ezopi

Një tregim nga Ezopi Një gomar po kulloste në një lëndinë, kur vuri re ujkun që po afrohej dhe bëri sikur po çalonte. Ujku iu afrua dhe e pyeti se përse çalonte: Ai iu përgjigj se ndërsa po kapërcente një shkurre kishte shkelur një gjemb dhe i kërkoi ta ndihmonte që t’ia hiqte dhe pastaj […]

Read More

Nusja që nuk e donte vjehrrën – Tregim

Nusja që nuk e donte vjehrrën – Tregim Tregim domethënës për një raport që thuajse ende po del të jetë sfide në një martese në kohen e sotme. Vajza martohet dhe pas martesës së saj shkon të jeton me burrin e saj dhe nënën e tij. Pas një periudhe të shkurtër fillojnë zën, kat dhe […]

Read More