Blog Post

Historia e Festivalit të 11-të në RTVSH, sipas kujtimeve të Edi Luarasi dhe Bujar Kapexhiu, dy drejtuesit e tre netëve

EKSKLUZIVE/ Historia e Festivalit të 11-të në RTVSH. Flasin Edi Luarasi dhe Bujar Kapexhiu, dy drejtuesit e tre netëve Gjithçka ishte ndryshe. Dhe shfaqja filloi… Por s’mund të vazhdonte më. Pas mbylljes së perdes, furtuna që do të fillonte, ishte e paparë… Starti Festivali i 11-të i Këngës në Radiotelevizion, në historinë e Shqipërisë komuniste […]

Read More

Ikonat e mëdha si Vaçe Zela janë të pazëvendësueshme dhe të pakrahasueshme si për artin, kulturën ashtu edhe për gjithë vendin

Ikonat e mëdha si Vaçe Zela janë të pazëvendësueshme dhe të pakrahasueshme si për artin, kulturën ashtu edhe për gjithë vendin. Ikja e saj nga jeta ka qenë një humbje shumë e madhe. Po le ta kujtojmë përsëri këtë legjendë të këngës. Vaçe Zela ka lindur në 7 prill 1939 në Lushnjë dhe ka vdekur […]

Read More

Ish-regjisori, ju tregoj të panjohurat e Vaçe Zelës, Ilia Shytit dhe Visar Zhitit

INTERVISTA/ Flet ish regjisori i Shtëpisë së Kulturës në Lushnje, Tahsin Demiraj -Vaçe Zela ishte përgjegjëse e muzikës dhe kishte një komunikim perfekt -Ilia Shyti qysh në vitet 1950 organizonte “Orën gazmore” -Hekuran Zhiti bëri “Epopenë e pajtimit”, të kundërtën e Shefqet Musarajt -Visar Zhiti konkuroi për aktrim po nuk fitoi Albert ZHOLI Lushja është […]

Read More