Blog Post

Gjyqi i poetëve

Njihet si “Gjyqi i poetëve”, por për ta shfaqur si ngjarje të rëndë, dy poetët Genc Leka dhe Vilson Blloshi u akuzuan me prova të sajuara nga sigurimi i shtetit në të ashtuquajturën grup sabotatorësh në bujqësi. Në përfundim të gjykimit të Gjykatës së Shkallës së Parë Librazhd, më 13.6.1977, për 8 të arrestuarit mes […]

Read More

Po unë, a do të kem fatin të ngopem së lexuari? (Mbi letrat e Vilsonit dërguar Lumturi Blloshmit) – nga Lili Sula

Lili Sula: Po unë, a do të kem fatin të ngopem së lexuari? (Mbi letrat e Vilsonit dërguar Lumturi Blloshmit) Tekste të shquara të letërsisë botërore bazohen tek epistolari, zhanër i njohur qysh te Heroidet e Ovidit, për të kaluar te letrat e filozofit dhe teologut Pietro Abelarit të shek. XII drejtuar Eloizës, apo vepra […]

Read More