Të diplomuarit e Shkollës Teknike Amerikane të Tiranës, në vitin 1926 dhe fati i tyre i keq në komunizëm

Të diplomuarit e Shkollës Teknike Amerikane të Tiranës, në vitin 1926.

Shumë prej tyre u burgosën, vdiqën në hetuesi apo u pushkatuan nga regjimi komunist.

Në foto janë: Sami Ahmeti, Xheladin Baci, Hil Berisha, Stavro Bojaxhi, Pashko Brahimi, Hajdar Daka, Mark Dindi, Qemal Dobi, Dervish Duma, Vlash Dushniku, Fetah Fetiu, Beqir Haçi, Shaqir Kadia, Qazim Kastrati, Luigj Komaski, Rexh Meta, Hajredin Muhaxhiri, Islam Ndreu, Zef Qerraxhiu, Kostaq Stefa, Haiz Thanasi, Masar Toro, Zyhdi Isufi.

Nga historiani Kastriot Dervishi

Hapesire e Sponsorizuar