“Trimëria e shqiptarit nuk është e artë, është e teneqejtë…” – Faik Konica

“Trimëria e shqiptarit nuk është e artë, është e teneqejtë…”

“Trimëria e shqiptarit nuk është e artë, është e teneqejtë – sado e madhe në vetvete, është e vogël në shkaqet që e ndezin.

Për një kec të grabitur, për një fjalë të shtrembër, dhe shumë herë pa e ditur as vetë përse, shqiptarët marin armët, hidhen, vriten. Por këta njerëz që vriten për interes e dokrra, frikohen e ftohen në u dashtë trimëri për ndonjë mendim të bukur, për ndonjë dobi të vërtetë, a për ndonjë të mirë të përgjithshme.

Nuk kanë frikë nga plumbi, por dridhen nga Kadiu.

Trimëria e vërtetë është ajo që vihet në shërbim të së Drejtës e Atdheut, në shërbim të dobisë së përgjithshme.

Të tjerat janë punë egërsie e kafshërie, jo trimërie…”

– Faik Konica

Avatar

Na Ishte Dikur

Top Img back to top