U projektua nga Italianët si Uzine për prodhimin e Automobilave FIAT! Na ishte njëherë Uzina Traktori

U projektua nga Italianët si Uzine për prodhimin e Automobilave FIAT! Projektin e saj e kishte nje Italian (sipërmarës ndërtimesh) Rezident në Shkozet Durrës!

Emri ose mbiemri i tij ishte SABAÇINI (në shqiptim)!

Sabaçinu u largua nga Shqipëria në vitin 1945! Para largimit ai ju dhuroi Shqiptarëve projektin!

DURRSAKËT me siguri e dinë emrin dhe mbiemrin!

U shkatërrua nga emigrantët rural duke u kthyernë ambinte banimi. Paisjet dhe makinerit u shitën për skrap duke u pasuruar ata që e privatizuan pjesë pjesë si aksioner me letra me vlerë.

Nëse nuk do kishte ardhur vandalizmi i teorisë së rrumpallës dhe Gramoz Pashkos, sot ai Kombinat do ishte një kombinat prodhimi makinash ose pjesësh këmbimi nga kompanitë italiane të interesuara për krahun e lirë të punës.

Hapesire e Sponsorizuar