Viçi me dy koka, katër sy, dy gojë, dy hundë dhe katër veshë. Ja si shpjegohet rasti…

Mirë se vini i gëzuar në një viç të buallit me dy krerë i lindur në një fermë qumështi në Pakistan Mirë se vini dhe qofshibi gëzuar, kuëy ishte urimi për një viç të buallit me dy krerë i lindur në fermën e qumështit pakistanez Një viç buall me dy koka lindi në një fermë pakistaneze dhe u përshëndet si një mrekulli. Viçi ka lindur më 27 shtator në fermën e qumështit të Karaçisë Lucky Foods dhe ende nuk është emëruar.

Ka një trup, dy koka, katër sy, dy gojë, dy hundë dhe katër veshë për shkak të policefalisë, një çrregullim i rrallë në të cilin një kafshë lind me më shumë se një kokë. Mendohet se sëmundja shfaqet kur një embrion fillon të ndahet në binjakë, por më pas ndalon, duke i lënë binjakët të lidhur. Për shkak se viçi është shumë i dobët për të ngritur kokën e tij të trashë, ai nuk mund të thithë nga nëna e tij dhe duhet të ushqehet me shishe.

Një viç me dy koka!”, tha Salman Mamnoon Hussain, CEO i Lucky Foods Dairy. Kur menaxheri i fermës më tha lajmin në telefon, nuk mund ta besoja. “Unë vrapova në fermë për të kontrolluar viçin.

“Është një mrekulli.” “Kur preka viçin, u trondita kur vura re se njëra nga kokat e tij ishte e ftohtë dhe tjetra ishte pak e nxehtë,” shpjegoi zoti Hussain.

Ai tha se ata nuk e kishin parashikuar që viçi të mbijetonte qoftë edhe një ditë, por kafsha e pazakontë i ka mposhtur shanset duke mbijetuar për një javë. Për shkak të peshës së kokës, viçi nuk është në gjendje të qëndrojë më vete. Veterinari i fermës po kujdeset për viçin. Ne besuam se ai do të jetonte vetëm për një ditë, por ai tashmë është gjallë për gati 100 orë.

“Dua ta shoh live, ta shoh të ngrihet, të lëvizë dhe të funksionojë”, shtoi ai. Koka e çdo kafshe policefalike ka trurin e vet dhe ata ndajnë kontrollin e organeve dhe gjymtyrëve, megjithëse topologjia e veçantë e lidhjeve ndryshon nga rasti në rast. Kafshët që vuajnë nga kjo sëmundje rrallë jetojnë më shumë se disa muaj.

News Daily/Neutrale.al