Willy Kamsi ( 17 dhjetor 1926 — 24 janar 2017 ) ka qenë arsimtar, bibliograf, publicist, albanolog dhe diplomat shqiptar

Willy Kamsi ( 17 dhjetor 1926 — 24 janar 2017 ) ka qenë arsimtar, bibliograf, publicist, albanolog dhe diplomat shqiptar.

Krahas punës ndër biblioteka Willy Kamsi është marrë edhe me studime historike dhe bibliografike. Ka botuar një seri artikujsh, ka përkthyer vepra dhe ka disa punime të gatshme për botim.

Veprat e tij : «Hylli i Dritës», «Leka», «Albania» e Konicës, «Shêjzat» si edhe i disa materialeve me rëndësi historike, siç janë «Ditari» historik i Shuk Gurakuqit, «Kujtimet» e Gjon Kamsit.

I janë dhënë tri dekorata: Medalja «Naim Frashëri» (1987)

Kalorës i Kryqit të Madh të Urdhërit të Shën Gregorit të Madh (1995) dhe Kalorës i Urdhërit të Yllit të Solidaritetit Italian.

Hapesire e Sponsorizuar