Blog Post

Historia e skenarit të filmit ikonë “Lulëkuqet mbi mure

Filmi ikonë “Lulëkuqet mbi mure” vjen i restauruar dhe së shpejti do të ketë një “jetë” të re nëpër festivale ndërkombëtare filmi. “Filmi “Lulëkuqet mbi mure” u restaurua në studion “Dabimus srl”, e cila është pjesë e universitetit “Aldo Moro” të Barit, Itali. Projekti u mbështet financiarisht nga programi “Sezoni i Filmave Klasikë” 2023 i […]

Read More

Mevlan Shanaj: Regjisori Viktor Gjika me filmin “Gjeneral Gramafoni” i dha Shqipërisë personalitet në imazh

Nga Julia Vrapi Premiera e filmit të restauruar “Gjeneral Gramafoni” bëri bashkë artistët mbrëmjen e së enjtes. Me regji nga Viktor Gjika filmi prodhim i vitit 1978 iu nënshtrua më parë restaurimit dhe pas këtij procesi, Arkivi Qëndror Shtetëror i Filmit shfaqi për publikun premierën e filmit të restauruar “Gjeneral Gramafoni”. Me regji nga Viktor […]

Read More