Blog Post

“Me Kadare në fyt” – nga Edison Ypi

Nga Edison Ypi Kockë në fyt, halë në fyt, qelqe në fyt, gozhdë në fyt, brisk në fyt. Këto dhe të tjera si këto janë sende që viktimës i kanë rënë në fyt, i shkaktojnë dhimbje, jetën ja nxijnë. Mirëpo sado dhimbje të shkaktojnë këto sende në fyt, e kanë një derman, e kanë një […]

Read More

Kush e donte eliminimin e Ismail Kadaresë dhe pse e mbrojti Enver Hoxha!

Vazhdimisht është cekur raporti i shkrimtarit Ismail Kadare me diktatorin Hoxha. Sepse ky raport është lajtmotivi mjeran i një zhanri shkarra-shkruesish, që vijnë nga thellësitë më të errëta të puseve të mendimit. Marrëdhënia e Ismail Kadaresë me diktaturën më të sofistikuar të Evropës është marrëdhënia më e ndërlikuar që një bard i mendimit të lirë […]

Read More

Ca pika shiu ranë mbi qelq…

Mall Poezi nga Ismail Kadare Ca pika shiu ranë mbi qelq. Për ty unë befas ndjeva mall. Jetojmë të dy në një qytet, Dhe rrallë shihemi, sa rrallë. Edhe m’u duk pak e çuditshme Si erdh kjo vjeshtë, ky mëngjes. Qiejt e ngrysur pa lejlekë Dhe shirat pa ylberë në mes. Dhe thënia e vjetër […]

Read More