Blog Post

NE VITET E MBRAPSHTA TE 80-es – Nga Meti Fidani

Si shume shqiptare te tjere,Ramadani kishte ikur ne Australi,aty nga vitet 1930-te..Ishte djale i ri atehere,kur ka ikur nga Shqiperia.U vendos ne Melburne..Aty u martua me Athinane,me prejardhje nga Kavala e Greqise,por ne familjen shqiptare i therrisnin Hatixhe,shkurt Xhexhe..Ata linden 6 femije,te gjithe djem.. Ne Shqiperi,Ramadani, kishte nje vella e nje moter..Ata kembenin letra here […]

Read More

E mbani mend përparësen e gjyshes?

E mbani mend përparësen e gjyshes? Përdorimi kryesor i përparëses së gjyshes ishte për mbrojtjen e fustanit poshtë, por përveç kësaj shërbente si dorezë për të hequr një tigan të nxehtë nga soba; ishte e mrekullueshme për të fshirë lotët e fëmijëve dhe në disa raste, për të pastruar fytyrën. Nga kafazi i pulave, përparësja […]

Read More

Durres, maj 1950

Durres maj 1950, shkolla diku perreth ish dispancerise (Lagja 3 ne ate kohe, lagja 5 me vone, diku perreth shtepise se Tod Trungut, nuk e di sakte kush shkolle eshte, por besoj jo shkolla ‘’Kushtrimi Lirise’’). Mesuesja ne mes eshte Itale Koka. Ne rreshtin mesit djathtas jush, e para Veronika Trungu (Borova), e dyta Jolanda […]

Read More

Brezi im i “Maturës ’85”

Kjo është në kujtim të mësuesve tanë të nderuar , me rastin e 7 Marsit nga unë dhe brezi im i “Maturës ’85” . Homazh atyre që nuk jetojnë dhe mirënjohje dhe jetë të gjatë të tjerëve , për ato vlera që na mësuan dhe edukuan …… , nga e majta ne kembe , Fitrete […]

Read More