Blog Post

I paralizuar prej shumë kohësh dhe i mbajtur në burgun nr.305 në Sarandë, kleriku Dom Pjetër Gruda, dha shpirt mes mundimesh të mëdha

Ai është i fundit klerik që ka vdekur në kushte torture në gjithë Lindjen komuniste. Vetëm 3 muaj para se të shpallej amnistia e klerikëve, i paralizuar prej shumë kohësh dhe i mbajtur në burgun nr.305 në Sarandë, kleriku Dom Pjetër Gruda dha shpirt mes mundimesh të mëdha. Pjetër Palok Gjeloshi Gruda, lindi në fshatin […]

Read More

Pranverë në vitin 1947, kur u ndal një melodi!

“Të shuhet zëri i saj… të mos mbetet asnjë shenjë…” Sepse ishte zëri i “armikut të popullit”, ishte zëri i Merita Sokolit, vajzës korçare që vinte nga auditorët e Akademisë Nacionale të Santa Cecilia-s, në Romë. Atje kishte studiuar e kishte spikatur si soprano me zë të rrallë, nëpër ato auditorë ku studionte edhe Enio […]

Read More

Çfarë kam parë në spitalin e burgut, Kujtimet e motër Gjyzepina Radovanit, infermiere në spitalin e Shkodrës

Kujtimet e motër Gjyzepina Radovanit, infermiere në spitalin e Shkodrës, së cilës i kishte rastisur shpesh të mjekonte plagët e torturave në trupin e të arrestuarve Tortura ishte pjesë e pandarë e procesit të hetuesisë për një pjesë të mirë të të arrestuarve për motive politike. Aq e egër ishte ajo, sa shpesh viktimat përfundonin […]

Read More